Franse mediagroep M6 bevestigt fusie met TF1

FacebookTwitterLinkedIn

De Franse mediagroep M6, een dochter van de Europese radio- en televisiegroep RTL, gaat samensmelten met de Franse televisiereus TF1. Zo zou een nieuwe tv-gigant ontstaan in Frankrijk.

“M6 en TF1 smelten samen. De Bouygues Group wordt meerderheidsaandeelhouder van de nieuwe entiteit met 30 procent van de aandelen, vóór de RTL Group”, een dochterbedrijf van het Duitse Bertelsmann dat momenteel de grootste aandeelhouder is. De huidige baas van M6, Nicolas de Tavernost, wordt volgens M6 de CEO van de toekomstige groep, dat daarmee het nieuws van de Franse krant Le Figaro bevestigt. Het is niet bekend wat er zal gebeuren met de huidige CEO van TF1, Gilles Pélisson.

Nog volgens Le Figaro zou Bertelsmann “16 procent van het kapitaal behouden om de onderhandelingen met de mededingingsautoriteit te vergemakkelijken” en zou “het saldo op de beurs genoteerd blijven”. Dat werd nog niet bevestigd door M6.

Door de fusie van de twee groepen, die momenteel concurrenten zijn, zouden “maximale synergieën” kunnen worden bereikt, met name doordat slechts één reclameregie zal worden behouden. Het huwelijk van de eerste en derde zender van het Franse omroeplandschap zou een reusachtige televisiespeler doen ontstaan, die France TV voorbijstreeft met meer dan 30 procent van de kijkcijfers en drie kwart van de reclamemarkt op het medium.

Bron: Belga.