Koen Van Wichelen lanceert nieuw Vlaams boekenmagazine

FacebookTwitterLinkedIn

Begin mei verschijnt het eerste nummer van een nieuw Vlaams boekenmagazine. Initiatiefnemer is schrijver en GRANDE-uitgever Koen Van Wichelen. Dit nieuw tijdschrift zal helemaal gewijd zijn aan boeken, honderd pagina`s tellen en verdeeld worden op 20.000 exemplaren.

 

Koen Van Wichelen (uitgever en hoofdredacteur): “Het idee voor dit magazine over boeken is ontstaan toen ik drie jaar geleden mijn literair debuut maakte. Ik was onaangenaam verrast door de hoge zuurtegraad in de boekensector en de algemeen heersende negativiteit rond boeken”.

 

De schrijver en bladenmaker toetste zijn idee voor een tijdschrift over boeken de voorbije maanden bij een hele resem spelers uit het boekenveld: uitgevers, boekverkopers en auteurs.

 

Het Boeken Magazine (werktitel) richt zich op alle Vlaamse boekenliefhebbers. Zowel fictie als non-fictie, strips, thrillers, kookboeken, kunstboeken en jeugdliteratuur komen aan bod. De focus ligt op het actuele aanbod van de Vlaamse uitgeverijen en op de (nieuwe) boeken van Vlaamse auteurs. Een Boeken Magazine dus voor een breed, geïnteresseerd boeken-publiek.

 

Boeken Magazine wordt ook zeer breed gedragen door de boekensector. De belangrijkste Vlaamse uitgevers hebben hun steun en medewerking reeds formeel toegezegd: WPG België, VBKU, Vrijdag, Van Halewyck, enzovoort. Idem voor de federatie Boek.be, Standaard Boekhandel en de onafhankelijke boekhandels (Confituur).

 

Er is nog geen regie vastgelegd die gaat instaan voor de advertentiewerving van het magazine. Kandidaten mogen zich altijd richten naar Koen Van Wichelen.